Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Omslagsbild för Tiimityöskentelyä käytännössä
Isbn: 978-95-1978-233-1
Förlag: Karlex Oy
Kategori:

Tillgänglig sedan: mars 2017

E-bok

Tiimityöskentelyä käytännössä

Tiimityöskentely tai laajemmin ajateltuna yhteistyö on ajaton ja muoti-ilmiöistä vapaa malli, joka synnyttää erinomaisia tuloksia oikein toteutettuna oikeassa paikassa. Yhteistyötä on aina tehty. Tiimityössä yhteistyöllä on selkeämmät raamit.

Erilaisia tiimejä voi olla kaikkialla. Pienin tiimi on kahden hengen työpari. Rakennusalalla suurta tiimiä kutsutaan allianssiksi, jonka jäsenet ovat eri yrityksistä. Alliansseilla on saavutettu merkittäviä taloudellisia hyötyjä verrattuna perinteiseen työskentelytapaan.

Kun tiimityöskentely toimii kuten pitäisi
* Paranevat tuottavuus ja kannattavuus: läpimenoajat lyhenevät, toiminnan tehokkuus paranee, ihmiset antavat suuremman panoksen työhön ja vaikuttavat aktiivisemmin toisten tekemisiin.
* Laatu paranee: työt tehdään kerralla oikein ja vastuu laadusta on siellä, missä se tehdään.
* Joustavuus lisääntyy: organisaation kyky kohdata ympäristön muutoksia paranee, koska ryhmistä koostuvassa organisaatiossa on helpompi toteuttaa muutoksia; reagointiherkkyys muuttuvissa tilanteissa paranee.
* Työmoraali ja motivaatio paranevat: ryhmäkeskeisyys parantaa vastuullisuutta, lisää työtyytyväisyyttä, luo positiivista me-henkeä ja vähentää poissaoloja.

Kaikki kirjan ohjeet perustuvat käytännön kokemuksiin. Kirjoittaja on itse käyttänyt niitä yritysten ja julkisten organisaatioiden tiimeissä. Hän on myös ollut mukana perustamassa erilaisia palvelu-, tuotanto-, ohjaus- ja johtotiimejä. Kirjassa on runsaasti käytännön esimerkkejä tiimityön onnistumisesta, mutta myös epäonnistumisesta analyyseineen, koska tiimiajattelu ei sovi kaikkialle.

Hyvän tiimityön taustalla on kumppanin arvostamiseen, joka alkaa jo pienestä pitäen. Tulevaisuus rakennetaan entistä enemmän yhteistyöllä ja tiimitaidoilla, joten omien tapojen kyseenalaistaminen ja jatkuva oppiminen on hyvä matkakumppani työ- ja yksityiselämässä.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone