Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Omslagsbild för Turms, kuolematon
Isbn: 978-95-1043-754-4
Förlag: WSOY
Kategori:
Romaner Historiska faksimil
Tillgänglig sedan: augusti 2018
Uppläsare: Jusa Rajalin
Length: 27 timmar 44 minuter

Ljudbok

Turms, kuolematon

Elämänsä iltaan ehtinyt Turms, kuolematon kertoo merkillisen elämäntarinansa.

Turms, kuolematon on mystinen ja kiehtova etsijän odysseia Välimeren rannoilta vuosilta 520–450 ennen ajanlaskun alkua. Turms on elänyt vaiheikkaan elämän, jota hän elämänsä iltaan ehdittyään muistelee.

Turms on nuoruudessaan syyllistynyt rikokseen, paennut sitten Delfoin temppeliin ja vaeltanut kodittomana maasta toiseen. Hän osallistuu persialaissotien meritaisteluihin ja sotkeutuu monenlaisiin juonitteluihin, kunnes päätyy isiensä kotiin, etruskien kauniiseen maahan. Muistelujen ja itsetutkistelujen lopputuloksena Turms toteaa, että kun ihminen täysin tuntee itsensä, hän ei olekaan enää kuolevainen vaan jumala – kuolematon – jolla on valta palata maan päälle uuteen elämään. ”Niin uskon minä, Turms, kuolematon. Vaikka kirjoittamani häviäisi, muste kuluisi pois, kaislapaperi lahoaisi, eikä kirjoittamiani kieliä edes osattaisi lukea enää, kirjoittamalla olen sitonut elämäni jokaiseen kiveen sen minkä tahdon muistaa. Niistä olen tunteva itseni kun palaan.”

Mika Waltari (1908–1979) oli poikkeuksellisen monipuolinen kirjailija. Hänen tuotantonsa käsittää romaanien lisäksi mm. runoja, näytelmiä, satuja, elokuvakäsikirjoituksia sekä sarjakuvariimejä.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone