Jump to content
Cover for Turms, kuolematon
Isbn: 978-95-1043-754-4
Publisher: WSOY
Category:
Novels Historic facsimile
Accessible since: August 2018
Narrator: Jusa Rajalin
Length: 27 hours 44 minutes

Audiobook

Turms, kuolematon

Elämänsä iltaan ehtinyt Turms, kuolematon kertoo merkillisen elämäntarinansa.

Turms, kuolematon on mystinen ja kiehtova etsijän odysseia Välimeren rannoilta vuosilta 520–450 ennen ajanlaskun alkua. Turms on elänyt vaiheikkaan elämän, jota hän elämänsä iltaan ehdittyään muistelee.

Turms on nuoruudessaan syyllistynyt rikokseen, paennut sitten Delfoin temppeliin ja vaeltanut kodittomana maasta toiseen. Hän osallistuu persialaissotien meritaisteluihin ja sotkeutuu monenlaisiin juonitteluihin, kunnes päätyy isiensä kotiin, etruskien kauniiseen maahan. Muistelujen ja itsetutkistelujen lopputuloksena Turms toteaa, että kun ihminen täysin tuntee itsensä, hän ei olekaan enää kuolevainen vaan jumala – kuolematon – jolla on valta palata maan päälle uuteen elämään. ”Niin uskon minä, Turms, kuolematon. Vaikka kirjoittamani häviäisi, muste kuluisi pois, kaislapaperi lahoaisi, eikä kirjoittamiani kieliä edes osattaisi lukea enää, kirjoittamalla olen sitonut elämäni jokaiseen kiveen sen minkä tahdon muistaa. Niistä olen tunteva itseni kun palaan.”

Mika Waltari (1908–1979) oli poikkeuksellisen monipuolinen kirjailija. Hänen tuotantonsa käsittää romaanien lisäksi mm. runoja, näytelmiä, satuja, elokuvakäsikirjoituksia sekä sarjakuvariimejä.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone