Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Omslagsbild för Mielen rajoilla
Isbn: 978-95-2222-959-5
Förlag: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Kategori:
Psykologi Kulturhistoria
Tillgänglig sedan: september 2018

E-bok

Mielen rajoilla

Mielen rajoilla tarkastelee arkiymmärryksen ylittäviä, kummina pidettyjä kokemuksia ja niiden tulkintoja.

Teoksen aineistona ovat suomalaisten kirjeet, joissa he kuvaavat erikoisia kokemuksiaan kuten vainajien kohtaamisia, avun ja varjeluksen saamista, outoja valoja ja ääniä, ennenäkyjä, kuolemanrajakokemuksia, ruumiista irtautumista, kummittelua ja automaattikirjoitusta.

Tällaiset kokemukset määrittyvät länsimaisessa kulttuurissa kummiksi: ne rikkovat käsitystä todellisuudestamme modernin yhteiskunnan odotuksiin sopimattomalla tavalla.

Mielen tieteissä ja terveydenhuollon hoitokäytännöissä keskustelu arkiymmärryksen ylittävistä kokemuksista keskittyy usein kysymykseen siitä, onko kokemus totta. Kuitenkin väestötutkimusten perusteella tällaisten kokemusten voi katsoa olevan yhtä tavallisia kuin sydämen rytmihäiriöt. Salailu ja vaikeneminen lisäävät mielikuvaa niiden poikkeavuudesta.

Mielen rajoilla -teos purkaa tätä vaikenemisen kulttuuria ja kysyy, miksi näistä kokemuksista keskusteleminen tai niiden tutkiminen on yhteiskunnassamme niin latautunut asia. Teos tarttuu kriittisesti julkisuuden ja tieteen sekä yhteiskunnallisen valtapuheen varjoon jääviin kysymyksiin. Se on väkevä yhteiskunnallinen puheenvuoro kummista kokemuksistaan kertoneiden ihmisten puolesta ja yhdessä heidän kanssaan.

Teos antaa tietoa ja ajattelemisen aihetta suurelle yleisölle, tutkijoille ja terveydenhuollon ja sosiaalitoimen ammattilaisille. Ennakkoluuloja purkavaa teosta voi suositella kaikille inhimillisestä kokemuksesta ja sen tulkinnasta kiinnostuneille.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone