Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Omslagsbild för Ella aalloilla
Isbn: 978-95-2040-745-2
Förlag: Tammi
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år
Tillgänglig sedan: januari 2019
Uppläsare: Lotta Kuusisto
Length: 2 timmar 53 minuter

Ljudbok

Ella aalloilla

Kymmenes Ella-kirja tarjoaa tuttuun tapaan railakasta menoa, villiä huumoria ja odottamattomia tilanteita. Haikeutta on kuitenkin ilmassa, sillä opettaja aikoo vaihtaa alaa...

Ella aalloilla on kertomus kesästä ja merestä. Opettajan johdolla Ella ja hänen ystävänsä lähtevät yhteiselle laivamatkalle, jonka aikana he tunnistavat lintuja, harjoittelevat hengenpelastusta, pelkäävät laituripeikkoa ja osallistuvat yhteiseen illanviettoon kahden sirmakkaa vetelevän satavuotiaan Lumikin ja seitsemäntoista kääpiön kanssa.

Sitten opas kiersi jokaisen luona ja antoi kaikille kiemurtelevan madon muovirasiasta. - Yäk, sanoi Hanna. - Söpö, sanoi Tiina. - Osaako tämä uida? kysyin minä. - Onko tämä tyttö vai poika? kysyi Tuukka. - Mitä minä tällä teen? ihmetteli Samppa. - Minä pujotan kaikkia koukkuun, jos minun täytyy pujottaa tämä johonkin, murisi Pukari. - Saako toisen? kysyi Pate. - Se ensimmäinen ei maistunut juuri miltään. ****** - Tämä on puhki, Pate sanoi närkästyneenä. - Mistä tämä täytetään? hän kysyi sitten oppaalta. - Se on kampela, opas sanoi väsyneesti. - Sen kuuluu olla litteä. - En usko, sanoi Pate. - Kyllä tämä on puhki. Mekään emme tietysti uskoneet opasta ja siksi me kysyimme asiaa opettajalta. - Se on puhjennut, koska koukku on tehnyt siihen reiän. Pyöreitä kampeloita voi saada vain, jos onkii ilman koukkua, opettaja selitti ja laski sitten kalan hellästi takaisin veteen. Se lähti heti uimaan ja hävisi lepattaen jonnekin kivien taakse. - Emo paikkaa ja puhaltaa sen sitten taas täyteen, opettaja lohdutti Patea, joka oli vähän huolissaan kampelan kohtalosta. - Minä en hyväksy, että lapsille kerrotaan satuja, opas sanoi opettajalle. - Raa'at tosiasiat karaisevat luonnetta. Lapsen pitää kohdata karu elämä sellaisena kuin se on. - Minä puolestani rakastan satuja, sanoi opettaja. - Ilman satuja minä en jaksaisi kohdata raakoja lapsia ja karua elämää.

Kirkkonummelaisen Timo Parvelan lasten- ja nuortenkirjoja luetaan ympäri maailmaa, erityisesti Saksassa hänen suosionsa on valtaisaa. Parvela tunnetaan myös käsikirjoittajana sekä kolumnistina.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone