Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Omslagsbild för Ihmisen psykologinen kehitys
Isbn:
Förlag: PS-kustannus
Kategori:
Pedagogik Psykologi
Tillgänglig sedan: mars 2019

E-bok

Ihmisen psykologinen kehitys

Elämän varrella on useita kohtia, joihin kehityspsykologinen tutkimus avaa näköaloja. Lapsuus ja nuoruusikä ovat vaativia elämänvaiheita, eikä kehitys ole kaikilla ongelmatonta. Esimerkiksi oppiminen on joillekin vaikeaa. Nykyisin nuoret ikäluokat myös varttuvat pätkätyön leimaamassa yhteiskunnassa, mikä heijastuu aikuisuuteen. Suuret ikäluokat puolestaan alkavat olla eläkeiässä, jolta odotetaan terveyttä ja uusia aktiviteetteja.

Ihmisen psykologinen kehitys kattaa ihmisen elämänkaaren vauvaiästä vanhuuteen. Kehitysvaiheiden kuvauksen läpäisee kaksi teemaa: Oppimista ja siihen liittyviä ongelmia tarkastellaan ensin perheessä, sitten koulussa ja työpaikalla ja lopulta vanhenevien kansalaisten sopeutuessa tietoyhteiskuntaan. Sosiaalisia suhteita käsitellään ensin lapsuuden perheessä ja kouluympäristössä ja sen jälkeen parisuhteessa, omien lasten kasvatuksessa ja sopeutumisessa koko ihmisyhteisöön.

Kirja sopii kehityspsykologian opiskeluun yliopistossa sekä sosiaali- ja kasvatusalojen opintoihin ammattikorkeakoulussa ja avoimessa yliopistossa. Uusimmasta tutkimustiedosta, osuvista esimerkeistä ja kehityshaasteiden kiinnostavista pohdinnoista on paljon hyötyä myös opettajaksi opiskeleville ja sosiaalialan ammattilaisille.

Teos on uudistettu painos WSOYpro:n aiemmin julkaisemasta samannimisestä teoksesta.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone