Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Omslagsbild för Likainen Harri
Isbn: 978-95-2291-203-9
Förlag: Docendo
Kategori:
Memoarer & Biografier True Crime
Tillgänglig sedan: maj 2019

E-bok

Likainen Harri

Harri Nykänen (s. 1953) työskenteli kaksikymmentä vuotta Helsingin Sanomien rikostoimittajana. Kirjassa Likainen Harri Nykänen kertoo työstään, joka oli parhaimmillaan kuin suoraan elokuvasta. Nykänen esittelee monien kohu-uutisten taustoja ja kuvaa suhteitaan rikollisiin ja poliiseihin. Hän kertoo avoimesti myös ”likaisista” tempuista, joita käytti saadakseen uutisensa julki.

Kirjaa varten Nykänen läpi valtavan määrän rikostoimittajana keräämäänsä aineistoa. Haastatteluja ja puhelinnauhoituksiakin oli satoja C-kasetillisia, joista parhaita paloja on purettu kirjaan. Niihin kuuluvat esimerkiksi Supon johtajan Seppo Tiitinen haastattelu, jossa Tiitinen syyttää Nykästä kiristyksestä, ja haastattelu, jossa Nykänen kertoo Kelan pääjohtajalle Jaakko Pajulalle tietävänsä, mitä todella tapahtui Hotelli Marskin kabinetissa joulukuussa 1977. Virallisen totuuden mukaan Pajulan ja ministeri Olavi J. Mattilan kimppuun kävi joukko rikollisia. Yhdellä nauhoista on Veikkauksen pääjohtajan Matti Ahteen soitto ahdistelemalleen naiselle. Nykäsen toimittajanura päättyi Matti Ahteen ahdistelujutun paljastamiseen. Ahde sai lähteä, mutta niin sai Nykänenkin.

Tämän kirjan lukeminen muuttaa lopullisesti käsityksesi mediasta.

Harri Nykänen (1953–2023) oli kirjailija, Helsingin Sanomien rikostoimittaja ja kustantaja. Esikoisteoksensa Kuusi katkeraa miljoonaa (1986) jälkeen Nykänen kirjoitti yli kolmekymmentä teosta, lähinnä dekkareita, mutta myös muutaman rikosaiheisen tietokirjan. Lisäksi hän kirjoitti tv-sarjoja, kuunnelmia ja yhden näytelmän. Nykäsen suosittuihin Raid-romaaneihin perustuva samanniminen 12-osainen tv-sarja on edelleen kaikkien aikojen katsotuin suomalainen näytelmäsarja. Siitä on tehty myös erillinen valkokangaselokuva. Nykänen jäi vapaaksi kirjailijaksi vuonna 2001. Hänet on palkittu vuosina 1990 ja 2001 parhaasta jännitysromaanista Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnolla. Hän on ollut ehdolla myös Pohjoismaisen dekkaripalkinnon Lasiavaimen saajaksi. Kirjailijantyönsä ohessa Nykänen toimi myös kustantajana rikoskirjallisuuteen ja dekkareihin erikoistuneessa CrimeTime-kustantamossa, jonka perustajajäseniin hän kuului.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone