Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Omslagsbild för Kootut teokset XIII
Isbn: 978-87-2607-279-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Historia
Tillgänglig sedan: oktober 2019

E-bok

Kootut teokset XIII

”Musti katsoi kummastuneena minuun.– Sekin saattaa olla mahdollista, virkahti hän sitten. Kaikki on mahdollista tässä maailmassa, jossa ei ole alkua eikä loppua ja jossa kaikki kiertyy kerälle, mitä ikinä me ajattelemme.Ja hetken perästä hän lisäsi hiukan raskasmielisesti:– Ennen olin minä oikea koira. Nyt olen minä vain tarukoira. Mutta parempi sekin kuin ei olla koira ollenkaan eikä missään eikä milloinkaan.”
"Musti – eläintarina" on  Eino Leinon vertauskuvallinen romaani. Se kertoo Musti-koiran erikoisen tarinan: tavallisen talon Musti nousee hovin vahtikoiran asemaan vain huomatakseen, että arvostettu ja korkea asema on harvoin pysyvää.
Romaanin alku alkaa taianomaisesti ihmisen ja Mustin keskustelulla. 
“Kootut teokset XIII” sisältää kolme muutakin Leinon teosta: “Alla kasvon kaikkivallan”, “Ahven ja kultakalat” sekä “Punainen sankari”.

Eino Leino (1878–1926) oli suomalainen kirjailija, runoilija ja lehtimies. Hän oli yksi merkittävimpiä suomalaisia 1800- ja 1900-luvun vaihteen kirjailijoita. Hänen runoillaan on edelleen vankka suosio. Vuosien saatossa moni säveltäjä on inspiroitunut Leinon runoista: runoja on säveltänyt musiikiksi niin Erkki Melartin, Jean Sibelius kuin Kaj Chydenius. 
Leinolle on pystytetty patsas Esplanadin puistoon Helsinkiin.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone