Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Omslagsbild för Hellmannin herra
Isbn: 978-87-2631-830-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Noveller Historia
Tillgänglig sedan: december 2019

E-bok

Hellmannin herra

Hellmannin herra on äkäinen mies, joka pitää lompakkonsa nyörit tiukalla. Sattumoisin hän on myös koko pitäjän varakkaimpia miehiä.

Verolautakunnan Hellmannille laatimat verot eivät miestä miellytä, joten hän marssii lautakunnan puheille kertomaan mielipiteensä. Sen sijaan, että hän saisi tahtonsa suoraan läpi, mutkistuvat asiat entisestään. Lopulta herrojen kiistojen maksumieheksi joutuu muuan tavallinen tallaaja.

Hellmannin herra on humoristinen teos, jossa Aho ottaa kantaa sosiaaliseen eriarvoisuuteen. Myöhemmin Aho teki teoksesta uudistetun version, johon tämä julkaisu perustuu. Novellikokoelmasta löytyvät nimikkotarinan lisäksi myös kertomukset Esimerkin vuoksi ja Maailman murjoma.

Juhani Aho (1861–1921) oli ensimmäinen suomalainen kirjailija, joka elätti itsensä kirjoittamalla. Hän kehitti myös aktiivisesti suomalaista kirjakieltä. Ahon tunnetuimpia teoksia ovat "Papin rouva", "Rautatie" ja "Helsinkiin". Lisäksi Aho tunnetaan lyhyistä kertomuksista eli lastuista, jotka saavuttivat nopeasti lukijoiden suosion.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone