Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Omslagsbild för Kaukopuhelu
Isbn: 978-95-2291-762-1
Förlag: Docendo
Kategori:
Romaner Humor
Tillgänglig sedan: januari 2020

E-bok

Kaukopuhelu

Pitkän linjan sanataiteilijan esikoisromaani.

Minna, Jykä (nimi muutettu) ja Jani laativat pomminvarman suunnitelman päästäkseen osallisiksi Tuurin kauppakeskittymän kassavirroista. Aivan lain kirjaimen mukaan ei toimita, homma vaatii fyysisiä myönnytyksiä eikä kuolemaltakaan vältytä. Nämä kuitenkin ovat pikkujuttuja, kun tavoite on tuoda kemiallista helpotusta työn orjuuttamien eteläpohjalaisyrittäjien iltoihin.

Pauli Hanhiniemi kirjoittaa kipinöivin sormin ja syvästi myötäeläen tarinan, joka vie meidät eteläpohjalaisten ja andalusialaisten lisäksi nuorten aikuisten pakahtuviin sielunmaisemiin. Kokenut kosmopoliitti ja seikkailija tarjoilee lukijalle maailmankirjallisuuden suuriin nimiin tai vaikkapa postuumisti viriiliksi veijariksi osoittautuneen Kalle Päätalon teoksiin verrattavissa olevaa, selkokielistä tajunnanvirtaa.

Kaukopuhelu on näennäisestä kepeydestään huolimatta - tai ehkä juuri siksi - kiehtova matka suurten kysymysten ääreen. Elämä ja kuolema. Onni, sitoutuminen, toveruus, autoilu ja rakkaus. Mitäs hiton sanoja ne nämä oikein ovat?

Pauli Hanhiniemi (s. 1964) on sanoittaja, säveltäjä ja muusikko, joka tuli tunnetuksi vuonna 1986 aloittaneen Kolmas Nainen -yhtyeen laulusolistina. Hän on toiminut myös Pauli Hanhiniemen Perunateatteri -yhtyeessä ja kansanmusiikkia soittavassa Hehkumossa. Hanhiniemi on tehnyt paljon sanoituksia myös muille artisteille, ja vuonna 2007 hänelle myönnettiin Juha Vainio -palkinto työstään muusikkona ja lauluntekijänä.

Kaukopuhelu on Pauli Hanhiniemen ensimmäinen romaani. Aikaisemmin häneltä on ilmestynyt muistelmat Kerran elettyä (Docendo 2016).



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone