Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Omslagsbild för Pikku ihmisiä, osa 2
Isbn: 978-87-2625-682-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Noveller
Tillgänglig sedan: mars 2020
Uppläsare: Ritva-Liisa Elivuo
Length: 1 timme 32 minuter

Ljudbok

Pikku ihmisiä, osa 2

Miten on mahdollista, että Tiuran Santerille lukeminen on kuin leikkiä vaan, kun puolestansa Starkin Aukusti ei opi lukemaan niin millään? Aukusti päättää lahjoa Santerin pannukakulla, jotta saa tietoonsa Santerin salaisuuden – vaan tietääkö Santeri itsekään, miten lukemaan oikein opitaan?

“Piispantikku” on Pakkalan mestarillinen novelli, joka käsittelee muun muassa oppimisvaikeuksia. Äänikirja sisältää lisäksi novellit “Arka kohta” sekä “Iikka-raukka”. Kaikki novellit ovat Pakkalan “Pikkuihmisiä”-novellikokoelmasta, jonka tarinat käsittelevät lapsia.

Teuvo Pakkala (1862–1925) tunnetaan erityisesti lasten elämää kuvaavista novelleista. Hänen tyylinsä luokitellaan yleensä joko realistiseksi tai naturalistiseksi. Pakkala julkaisi myös romaaneja, näytelmiä ja muistelmia.

Pakkala aloitti lääketieteen, historian ja kielten opinnot Helsingin yliopistossa, mutta opinnot jäivät kesken. Hän siirtyi työskentelemään lehtimiehenä, minkä myötä kirjoittamisesta tuli hänelle yhä merkityksellisempää. Esikoisteos "Lapsuuteni muistoja" julkaistiin vuonna 1885. Myöhemmin Pakkala työskenteli myös kustannustoimittajana Otavalla.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone