Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Omslagsbild för Taiteen tehtävä
Isbn: 978-95-2351-415-7
Förlag: Into Kustannus
Kategori:
Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: april 2020

E-bok

Taiteen tehtävä

Teemu Mäki pohtii taiteen tekemisen ja taiteen nauttimisen peruskysymyksiä. Miksi taidetta tehdään? Miten sitä nautitaan? Mikä on taiteen yhteiskunnallinen tehtävä? Mitä on avantgarde ja mitä on kriittinen taide? Onko taiteella todellista yhteiskunnallista merkitystä ja pitääkö sellaista vaikuttavuutta taiteelta vaatia? Mitä on viime vuosina yliopistoissa omaksi oppiaineekseen noussut taiteellinen tutkimus? Mikä on taiteen suhde tietoon, filosofiaan, politiikkaan, kuolemaan ja ilmastonmuutokseen?

Mäki kirjoittaa selkeästi ja tuttavallisesti omien kokemustensa kautta taiteen tekijänä, teoreetikkona ja taiteen kuluttajana. Kirja sopii luettavaksi professoreille ja taiteilijoille, mutta yhtä hyvin myös kenelle tahansa kirjallisuuden, kuvataiteen, musiikin, esitystaiteen, elokuvan tai jonkin muun taidelajin ystävälle ja harrastajalle.

Teemu Mäki (s. 1967) on taiteilija, ohjaaja, kirjailija ja tutkija, joka väitteli kuvataiteen tohtoriksi vuonna 2005. Vuodesta 1990 hän on toiminut vapaana taiteilijana, lukuun ottamatta vuosia 2008-2013, jolloin hän oli kuvataiteen professori Aalto-yliopistossa. Mäki opiskeli alun perin taidemaalariksi, mutta nykyään hän jakaa aikansa tasan kuvataiteen, kirjallisuuden, esitystaiteen ja tutkimuksen kesken. Taiteensa lisäksi hänet tunnetaan kysyttynä luennoitsijana ja aktiivisena yhteiskunnallisena keskustelijana.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone