Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Omslagsbild för Harhama 2
Isbn: 978-87-2630-223-3
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: maj 2020

E-bok

Harhama 2

Harhama on suomalainen, Pietarissa asuva mies, jonka elämä hymyilee – hän on onnistunut luomaan mittavan omaisuuden ja on juuri menossa naimisiin Magda-nimisen naisen kanssa. Pian Harhamalle kuitenkin selviää, etteivät haaveet perhe-elämästä voi toteutua Magdan kanssa – ja nämä tapahtumat sysäävät Harhaman kohti monimutkaista vyyhtiä, jossa hän menettää omaisuutensa, tutustuu sosialismiin ja alkaa yhä enemmän kyseenalaistaa suuryritysten toimintaa.

"Harhama" on Algot Untolan hengästyttävä ja filosofinen esikoisteos, jossa liikutaan myös rinnakkaistodellisuuksissa. Teosta on verrattu Aldous Huxleyn menestysteokseen "Uljas uusi maailma" (1932).

Tämä on romaanin toinen osa.

Irmari Rantamala oli kirjailija Algot Untolan (1868–1918) taiteilijanimi. Untola on suomalaisen kirjallisuushistorian erikoisimpia hahmoja. Hänen elämänsä oli täynnä uskomattomia käänteitä: ensin Untola työskenteli kansakouluopettajana Raahessa ja Viipurissa, mutta muutti vuonna 1900 puutavarakauppiaaksi Pietariin. Pietarissa Untola meni naimisiin, mutta erosi vaimostaan pian häiden jälkeen. Untola muutti Suomeen ja eli susiparina leskirouva Olga Jasinskin kanssa. Riidan päätteeksi Jasinski kaatoi happoa Untolan sukuelimille – ja tutkijoiden mukaan Untola julkaisi näiden tapahtumien jälkeen teoksia vain naisten nimillä.

Irmari Rantamalan lisäksi Untolan tunnettuja taiteilijanimiä ovat Maiju Lassila, Väinö Stenberg, J.I. Vatanen, Liisan-Antti ja Jussi Porilainen. Untolan kuuluisin teos on Maiju Lassila -nimellä julkaistu "Tulitikkutyttö".



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone