Jump to content
Cover for Tarulinna
Isbn: 978-87-2630-756-6
Publisher: Saga Egmont
Category:
Children's books 6-9 years
Accessible since: June 2020

E-book

Tarulinna

Joel Lehtosen toimittama "Tarulinna" on lapsille suunnattu suomalaisten kansansatujen kokoelma. Eläväisesti kerrotuissa saduissa seikkailevat niin vuorenpeikot ja jättiläiset kuin myös kuninkaalliset prinssit ja prinsessat. Napakan mittaisia satuja voi lukea joko yksi kerrallaan ja useamman putkeen ahmien.

"Tarulinnan" tarinat on kerätty Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kokoelmista. Esipuheessaan Lehtonen kertoo, että satujen juuret ovat itä- ja länsisuomalaisissa kertomuskeräyksissä. Satuja on Lehtosen mukaan täytynyt hieman "karsia ja 'kaunistella', sillä olen kustantajan pyynnöstä sommitellut sadut lasten ja nuorison luettaviksi".

Joel Lehtonen (1881–1934) oli suomalainen kirjailija, toimittaja ja kääntäjä. Hänen tunnetuin teoksensa on "Putkinotko", joka on Savoon sijoittuva yhdenpäivänromaani.

Lehtonen syntyi aviottomana poikana, ja äiti jätti Lehtosen huutolaislapseksi jo puolivuotiaana. Lehtosen onneksi koitui papinleski Augusta Wallenius, joka huusi Lehtosen itselleen, kun tuleva kirjailija oli neljävuotias.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone