Jump to content
Cover for Muistelmia kuolleesta talosta
Isbn: 978-87-2654-615-6
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels History
Accessible since: June 2020

E-book

Muistelmia kuolleesta talosta

Eletään 1800-luvun Venäjällä. Tarinan kertoja, tilanomistaja Aleksanteri Petrowitsh Goräntshikow tuomitaan vaimonsa murhasta kymmeneksi vuodeksi pakkotyöhön ”Siperjaan”. Aatelismiehenä Goräntshikow kohtaa vihaa vanginvartijoilta ja muilta pidätetyiltä, jotka ovat pääosin rahvasta talonpoikaistoa. Vankileirin kylmyyden ja julmuuden keskellä Aleksanteri Petrowitsh voittaa vähitellen vangittujen toveriensa luottamuksen ja alkaa ymmärtää näiden vääryyksiä tehneiden mutta kovia kokeneiden ihmisten kohtaloita uudessa valossa.

”Muistelmia kuolleesta talosta” oli Dostojevskin ensimmäisiä merkittäviä romaaneja, ja sen on sanottu pohjautuvan kirjailijan omiin kokemuksiin Omskin vankilasta. Vaikuttavan tarinan todentuntuisuus on käsinkosketeltavaa.

Fjodor Dostojevski (1821–1881) oli venäläinen toimittaja ja novellisti, josta tuli yksi maansa kaikkien aikojen merkittävimmistä kirjailijoista. Dostojevskin tyylille ominaista on ihmismielen ristiriitaisuuden kuvaus ja realistisen otteen taidokas yhdistäminen eksistentialismiin. Kirjailijan tunnetuimpiin romaaneihin lukeutuvat massiiviset teokset Rikos ja rangaistus sekä Karamazovin veljekset.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone