Jump to content
Cover for Malamander
Isbn: 978-91-7893-685-4
Publisher: Modernista
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: October 2020
Narrator: Filip Johansson
Length: 7 hours 2 minutes

Audiobook

Malamander

Första boken i den läskiga och fantasifulla serien om Avgrundens Havsbad – av originalillustratören till Harry Potter!

Det är vinter i staden Avgrundens Havsbad, dimman ligger tjock och saltvatten slår mot Hotell Pärlbåtens fönster. Därinne har 12-årige Herbert Lemon - som är ansvarig för hotellets hittegods - en oväntad besökare: Violet Parma, en orädd flicka i hans egen ålder. När hon var mycket liten tappade hon bort sina föräldrar på hotellet, och hon är nu övertygad om att Herbert är den enda som kan hjälpa henne att hitta dem.
Problemet är att Violet förföljs av en märklig man med krokhand. Och att stadens legend om sjöodjuret Malamander - vars ägg gör att människors drömmar går i uppfyllelse verkar vara sann.
Malamander är den första boken i en serie som alla utspelar sig i en liten engelsk kuststad: En kuslig, övernaturlig historia full av färgglada, egensinniga karaktärer.

THOMAS TAYLOR [1973] är en brittisk barnboksförfattare och illustratör, utbildad vid Norwich School of Art and Design. Som nyexaminerad blev Taylors första jobb att illustrera omslaget till den engelska utgåvan av Harry Potter och de vises sten. Han har sedan dess skrivit och illustrerat flera prisbelönta barnböcker.

»Underbart fantasifullt och atmosfäriskt äventyr, fyllt av myter och legender och med en gotisk tvist.« The Bookseller, månadens barnbok

»Fantastiskt berättande med ett Dickenskt karaktärsgalleri och hårresande sjöodjur. Jag kunde inte sluta läsa.« M.G. Leonard, författare till Beetle Boy

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone