Jump to content
Cover for Arktinen hysteria I: Vuoden 1939 ensilumi
Isbn: 978-87-2646-848-9
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: October 2020

E-book

Arktinen hysteria I: Vuoden 1939 ensilumi

Yksi suku, kaksi vuosisataa. Harri Björkharry on ylimielisyyteen taipuvainen insinööri, joka työskentelee voimalaitostyömaalla. Harrin isä puolestaan on luokkanousun läpikäynyt häikäilemätön pankinjohtaja, joka ei ole epäröinyt työntää heikompia pois tieltään. Harri analysoi ja käy läpi sukunsa historiaa. Kansalaissota, Suomen itsenäistyminen, kaupungistuminen, toinen maailmansota – nämä kaikki suuret muutokset vaikuttivat paitsi Suomeen, myös Björkharryjen perheeseen. Samalla Harri Björkharry yrittää ymmärtää isäänsä ja isoisäänsä; heidän luonteitaan, todellisuuttaan ja maailmankuvaansa.

"Arktinen hysteria" on Marko Tapion kesken jäänyt pääteos, jossa käsitellään Suomen historiaa yhden suvun ja perheen kautta. Sarjan oli tarkoitus olla neliosainen, mutta Tapio ehti kirjoittaa kirjoista vain kaksi ennen kuolemaansa. Teosta verrataan usein Väinö Linnan "Täällä Pohjantähden alla" -trilogiaan.

Marko Tapio (1924–1973), oikealta nimeltään Marko Viktor Tapper, oli suomalainen kirjailija. Tapio julkaisi esikoisteoksensa "Lasinen pyykkilauta" vuonna 1952. Hän voitti uransa aikana Valtion kirjallisuuspalkinnon sekä F.E. Sillanpään palkinnon. Kesken jäänyt Arktinen hysteria -sarja on hänen pääteoksensa. Kirjailijan työn ohella Tapio työskenteli freelancer-toimittajana sekä rakennusmiehenä.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone