Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Omslagsbild för Tulisielut
Isbn: 978-95-2351-563-5
Förlag: Into Kustannus
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik Historia
Tillgänglig sedan: februari 2021

E-bok

Tulisielut

1968 oli politiikan ”hullu vuosi.” Nuoret vaativat muutosta. Menestynyt vasemmistolainen toimittaja Ulrike Meinhof liittoutui provokaattori Andreas Baaderin kanssa ja perusti Saksan pahamaineisen Punaisen Armeijakunnan, RAF:n vuonna 1970. He tekivät tappavia terrori-iskuja, mutta kokivat toimivansa maansa puolesta. Lopulta Baader ja Meinhof jäivät kiinni, ja heidän elämänsä päättyivät oman käden kautta vankilassa vuosina 1976 ja 1977.

Aktivisti Joschka Fischer valitsi toisen tien, toimi laillisin keinoin ja siirtyikin kaduilta kabinetteihin. Hänestä tuli lopulta vuonna 1998 Vihreä johtohahmo ja maailmaankuulu ulkoministeri. Samalla vuoden 1968 sukupolvi nousi vallankäytön ylimmälle tasolle.

Kolme pienoselämäkertaa sisältävä Tulisielut kertoo Meinhofin, Baaderin ja Fischerin tarinat Saksan poliittisen kuohunnan keskiöstä. Kirjan kolmikolle yhteistä oli sekä halu muuttaa maailmaa että kokemus ”hullusta vuodesta” 1968, jolloin yhtäkkiä kaikki tuntui olevan mahdollista.

FT Katriina Lehto-Bleckert on jo pitkään perehtynyt saksalaiseen kulttuuriin ja Saksan liittotasavallan lähihistoriaan, erityisesti 1960-luvun opiskelijaliikkeeseen. Hänen vuonna 2010 Tampereen yliopistossa hyväksytty historian alan väitöskirjansa käsitteli Ulrike Meinhofia. Lehto-Bleckert asuu nykyään Berliinissä.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone