Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Omslagsbild för Aleksanteri Suuri - sankari ja myytti
Isbn: 978-95-2345-697-6
Förlag: Gaudeamus
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: mars 2021
Uppläsare: Aki Räty
Length: 8 timmar 36 minuter

Ljudbok

Aleksanteri Suuri - sankari ja myytti

Mitä yhteistä on Julius Caesarilla, kuningatar Kristiinalla ja Jim Morrisonilla?
Aleksanteri Suuri, muinaisen Makedonian kuningas ja voittamaton sotapäällikkö, on inspiroinut heitä kaikkia. Nuorena kuollut hallitsija ehti lyhyen valtakautensa aikana johtaa armeijansa tunnetun maailman ääriin. Hänen tarunhohteisen elämänsä ympärille rakentui pian myytti, joka on saanut uusia kerroksia tähän päivään saakka.
Aleksanteri Suuri - sankari ja myytti esittelee, millä tavoin legendaarista maailmanvalloittajaa on yli kahden vuosituhannen ajan hyödynnetty moninaisten poliittisten, moraalisten ja ideologisten tarkoitusperien ajamiseen. Aleksanteria on pidetty niin Zeus-jumalan kuin Egyptin viimeisen faaraon poikana, ja esimerkiksi profeetta Danielin näkyjen nelipäisen leopardin ja Koraanin Kaksisarvisen on tulkittu viittaavan häneen.
Aleksanteri on myös innoittanut taiteentekijöitä. Keskiajalla Aleksanterista kertovaa kirjallisuutta julkaistiin Skandinaviaa ja Kaakkois-Aasiaa myöten, ja sittemmin hän on löytänyt paikkansa muun muassa Hollywood- ja Bollywood-elokuvien sekä animen kuvastossa.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone