Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Omslagsbild för Punainen prinsessa
Isbn: 978-95-2351-473-7
Förlag: Into Kustannus
Kategori:
Romaner Deckare & spänning Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: april 2021
Uppläsare: Jukka Pitkänen
Length: 11 timmar 47 minuter

Ljudbok

Punainen prinsessa

Tampereen Pyhäjärvellä vietetään juhannusta perinteikkäästi: yksi hukkunut. Kuolleen naisen henkilöllisyyttä selvittämään hälytetään komisario Markus Berglund ja hänen aisaparinsa Ruokosalmi. Murhatutkimukset johtavat poliisin täysin odottamattomaan suuntaan ja 70-lukulaisia kuohuttaneen Baader-Meinhof-terrorismin lähteille. Kuka arvoituksellinen nainen oikein on?

Uutinen kantautuu pian Tampereelta suureen maailmaan. Koko juttu on paisua yli äyräidensä viimeistään silloin, kun Saksan turvallisuuspalvelu ja sen kenttäjohtaja Sandra Klinger ottavat ohjat käsiinsä. Onko kylmä verinen RAF-terroristiryhmä tehnyt paluun?

Mysteeri vie syvälle RAF:n ja sen ikonisten johtohahmojen, Andreas Baaderin, Ulrike Meinhofin ja Gudrun Ensslinin menneisyyteen. Samalla se kurkottaa ihmismielen synkimpiin syövereihin ja kysyy, mikä saa ihmisen uskomaan fanaattisesti oman käden oikeuteen.

Terroristien jäljet kulkevat Tampereelta Berliiniin, Helsingistä Hampuriin ja Stammheimin vankilasta Hervantaan. Koukuttava rikosromaani ammentaa lähimenneisyydestämme, jossa on jotakin pelottavan tuttua.

Antti Vihinen (s. 1961) on kirjailija ja monipuolinen kulttuurivaikuttaja. Hänen tiensä tamperelaisesta bändibussista kulttuuriteorian professoriksi Saksaan on uskomaton seikkailu. Hampurin yliopistossa Vihisen kurssitoverina oli Ulrike Meinhofin tytär, jonka tarina ei jättänyt häntä rauhaan. Niinpä hän perehtyi RAF:n toimintaan perin pohjin ja rakensi dekkarinsa aiheen ympärille. Vihinen on työskennellyt suomalaisen kulttuuriviennin tehtävissä Berliinissa ja Sibeliustalon johtajana Lahdessa.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone