Jump to content
Cover for Atomisalaisuus
Isbn: 978-87-2682-494-0
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Crime & Mystery
Accessible since: June 2021

E-book

Atomisalaisuus

Pekka Lipponen on lähdössä New Yorkista Kapkaupunkiin öljy-yhtiön edustajana. Ennen lähtöään hän kuitenkin todistaa satamassa murhan, jonka uhri osoittautuu salaisen atomivoimalaitoksen työntekijäksi. Tilanne kärjistyy entisestään, kun laivamatkalla Etelä-Afrikkaan yksi matkustajista katoaa jo ensimmäisenä yönä. Pekka ja tämän uskollinen kumppani Kalle-Kustaa Korkki joutuvat pian mukaan epätavalliseen seikkailuun, joka ulottuu aina Afrikan savanneille asti.

Atomisalaisuus eli kolmannen asteen kovia naamoja (1958) on Outsiderin eli Aarne Haapakosken jännitysromaani, jossa tutut Outsider-seikkailijat Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki joutuvat keskelle hyytävää rikosten vyyhtiä.

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellä Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski käytti runsaasti eri salanimiä. Hänen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut 1940-luvulta lähtien.

Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki ovat liikemiehiä, jotka ovat tottuneet matkustamaan ympäri maailmaa. Vaara vaanii kuitenkin yllättävissä paikoissa – edessä on kiperiä tilanteita niin New Yorkissa, Tokiossa kuin myös Pariisissa.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone