Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Omslagsbild för Räme
Isbn: 978-95-2725-218-5
Förlag: Docendo
Kategori:
Romaner Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juni 2021
Uppläsare: Kalle Chydenius
Length: 9 timmar 43 minuter

Ljudbok

Räme

Komisario Erlendur-sarjan avausosa!

Palkittu Lasiavain-palkinnolla vuoden 2002 parhaana pohjoismaisena dekkarina.

Reykjavikin pimenevä syksy on kolea ja sateinen. Pohjoisrämeen kaupunginosassa löytyy kellariasuntoonsa tapettu vanha mies. Murhaaja on jättänyt huoneeseen paperille raapustetun viestin ”minä olen hän”.

Poliisit - kokenut Erlendur, nuori menevä Sigurður Óli ja monen lapsen äiti Elínborg - lähtevät jäljittämään viestin merkitystä tapetun Holbergin menneisyydestä. Perinteinen poliisityö johtaa Islannin nykytodellisuuden uusien ilmiöiden pariin: Kaukaisella saarella elävän pienen kansan esi-isät tunnetaan ensimmäisistä muuttajista alkaen ja sen geeniperintö on mahdollista kartoittaa tarkkaan - todellisuudessa yksityinen yritys tekeekin kartoitusta lääketieteellisissä tarkoituksissa. Saarelle ovat rantautuneet myös huumeet, ja Erlendurin tyttären riippuvuus tuo tarinaan omat tummat lisäjuonteensa.

Pienenevässä maailmassa omaleimaisuutensa säilyttänyt islantilainen kulttuuri luo puitteet alakuloisessa traagisuudessaan koskettavalle ja elämän peruskysymyksiä pohtimaan herättävälle kertomukselle.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone