Jump to content
Cover for Räme
Isbn: 978-95-2725-218-5
Publisher: Docendo
Category:
Novels Crime & Mystery
Accessible since: June 2021
Narrator: Kalle Chydenius
Length: 9 hours 43 minutes

Audiobook

Räme

Komisario Erlendur-sarjan avausosa!

Palkittu Lasiavain-palkinnolla vuoden 2002 parhaana pohjoismaisena dekkarina.

Reykjavikin pimenevä syksy on kolea ja sateinen. Pohjoisrämeen kaupunginosassa löytyy kellariasuntoonsa tapettu vanha mies. Murhaaja on jättänyt huoneeseen paperille raapustetun viestin ”minä olen hän”.

Poliisit - kokenut Erlendur, nuori menevä Sigurður Óli ja monen lapsen äiti Elínborg - lähtevät jäljittämään viestin merkitystä tapetun Holbergin menneisyydestä. Perinteinen poliisityö johtaa Islannin nykytodellisuuden uusien ilmiöiden pariin: Kaukaisella saarella elävän pienen kansan esi-isät tunnetaan ensimmäisistä muuttajista alkaen ja sen geeniperintö on mahdollista kartoittaa tarkkaan - todellisuudessa yksityinen yritys tekeekin kartoitusta lääketieteellisissä tarkoituksissa. Saarelle ovat rantautuneet myös huumeet, ja Erlendurin tyttären riippuvuus tuo tarinaan omat tummat lisäjuonteensa.

Pienenevässä maailmassa omaleimaisuutensa säilyttänyt islantilainen kulttuuri luo puitteet alakuloisessa traagisuudessaan koskettavalle ja elämän peruskysymyksiä pohtimaan herättävälle kertomukselle.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone