Jump to content
Cover for Gargantis
Isbn: 978-91-8023-373-6
Publisher: Modernista
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: July 2021
Narrator: Filip Johansson
Length: 8 hours 0 minute

Audiobook

Gargantis

Andra boken i den läskiga och fantasifulla serien om Avgrundens Havsbad – av originalillustratören till Harry Potter!

»Fantastiskt berättande med ett Dickenskt karaktärsgalleri och ett hårresande sjöodjur. Jag kunde inte sluta läsa.« M.G. Leonard om Avgrundens Havsbad-trilogin

När en uråldrig glasflaska spolas upp på stranden under en våldsam elektrisk storm tycks varenda invånare i Avgrundens Havsbad vilja ha den. Men borde de inte snarare vara rädda för den?
Enligt legenden innehåller flaskan en häpnadsväckande hemlighet, något som kastar ett domedagsmoln över hela trakten. Kan det verkligen vara så att det enorma sjöodjuret Gargantis vaknat upp ur sin djupa sömn och nu orsakar de djupa sprickor i marken som dyker upp över hela Avgrundens Havsbad?
Efter att ha blivit betrodda med flaskan inser Herbie och Violet att de inte har något annat val än att trotsa den fruktansvärda stormen och försöka lugna odjuret - om inte Avgrundens Havsbad ska glida ut i havet och försvinna för alltid...

THOMAS TAYLOR [1973] är en brittisk barnboksförfattare och illustratör, utbildad vid Norwich School of Art and Design. Som nyexaminerad blev Taylors första jobb att illustrera omslaget till den engelska utgåvan av Harry Potter och de vises sten. Malamander – den första boken i Thomas Taylors läskiga och fantasifulla trilogi om kuststaden Avgrundens Havsbad – gjorde succé och kommer nu också att produceras som långfilm av Sony Pictures, med John Cooley (Inside Out) som manusförfattare. Gargantis är den andra boken i trilogin.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone