Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Omslagsbild för Mato Valtonen
Isbn: 978-95-2382-174-3
Förlag: Docendo
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: oktober 2021

E-bok

Mato Valtonen

Tarina yritteliäisyydestä, uskaltamisesta, hullunrohkeudesta, idearikkaasta kekseliäisyydestä ja peräänantamattomuudesta. Vaikka välillä tulee lunta tupaan, periksi ei anneta.

Markku ”Mato” Valtonen tuli tutuksi suomalaisille 70-luvun puolivälissä Sleepy Sleepers -yhtyeen voimahahmona. Pahennustakin herättänyt bändi oli aikanaan yksi Suomen suositumpia ja keikkamatkojen tapahtumia riitti legendoiksi asti.

Valtosen musiikkiura jatkui 90-luvulla Leningrad Cowboysien riveissä. Vaikka yhtyeen suosio oli maailmalla kovaa luokkaa, julkisuudessa bändin vaiheista tiedetään toistaiseksi vähän.

Mato Valtonen kertoo kirjassa monista muistakin aiheista kuin musiikista: millaista oli olla moottoripyörätaiteilijan, hurjapää Arto ”Artsi” Nyqvistin managerina Euroopassa, tekemässä suosittua Pullakuskit-radio-ohjelmaa Radio Cityyn tai elokuvanäyttelijänä lukuisissa elokuvissa. Onpa hän ylittänyt Atlantinkin pariin kertaan Hjallis Harkimon miehistössä, ollut mukana politiikassa ja ravintolabisneksessä, tuonut maahan amerikanrautoja ja perustanut lukuisia hyväntekeväisyystapahtumia. Hän perusti myös aikanaan kansainvälisesti isosti otsikoidun, maailman ensimmäiset matkapuhelinpalvelut tehneen yrityksenkin. Ideat eivät ole loppuneet ja katse on ollut koko ajan horisontin taakse.

Tämä huikeita tarinoita tihkuva kirja on samalla suomalaisen miehen selviytymistarina, jossa kerrotaan myös kipupisteistä. Tästä kaikesta rakentuu kokonaisuus nimeltä elämä.

Vesa Kontiainen on juvalainen suomalaisen rockmaailman monitoimimies: keikkajärjestäjä, tietokirjailija, toimittaja, festivaalipromoottori, visailuisäntä, juontaja, luennoitsija ja konsultti.

Kjell ”Zellu” Starck on loviisalainen suomalaisen rockmusiikin moniosaaja: keikkamyyjä Dex Viihde Oy:ssä, muusikko Honkatonk-yhtyeessä ja mukana useissa kirjaprojekteissa.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone