Jump to content
The library informs: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Cover for Iisakin kirkko
Isbn: 978-95-2234-965-1
Publisher: Siltala
Category:
Novels
Accessible since: October 2021
Narrator: Aku Laitinen
Length: 3 hours 44 minutes

Audiobook

Iisakin kirkko

Romaani kolmesta tuntemattomasta: vanhuudesta, Venäjästä ja uskosta.

Leskeksi jäänyt mies saa aivoverenvuodon. Se pimentää yhdellä iskulla kaiken: jalat eivät aluksi liiku, mutta muisti palaa, hitaasti ja kivuliaasti. Sairaalan vuoteesta päästyään isä tahtoo kertoa pojalleen lopullisen totuuden vahvemmin kuin koskaan.

”Jumalaa ei ole. Kuoleman jälkeen ei tule mitään. Kaikki tulee sitä ennen.”

Poika on kultaajana Pietarissa ja tekee kiireellä ikuisuutta. Toipuva isä matkustaa 300-vuotisjuhliin valmistautuvaan kaupunkiin seuranaan vain säännöllinen lääkitys. Hän saapuu Putinin valtakuntaan oikaistakseen poikaa levottomista puheista, joissa kuului uskon välähdys. Hotellilta on pojan työpaikalle vain pari kilometriä, mutta sillä matkalla jättiläiskaupunki ehtii kiskaista vanhan ihmisen murheen, harhojen ja riemun maailmaan.
Iisakin kirkko on syväsukellus yksinäisen mutta toimeliaan ihmisen maailmaan. Se on koomisen ja traagisen sävyjä kaihtamaton tarina hetkestä, jolloin meiltä viedään arvokkuus ja tilalle annetaan sairaalan sandaalit. Samalla se on häikäilemättömän intiimi kertomus siitä, miten vaikeaa on uskoa johonkin ja kuinka helppo uskoa on pilkata.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone