Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Omslagsbild för Maailman ympäri 72 päivässä
Isbn: 978-87-2834-274-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik Resor & geografi
Tillgänglig sedan: juni 2022
Uppläsare: Johanna Kokko
Length: 7 timmar 25 minuter

Ljudbok

Maailman ympäri 72 päivässä

Nellie Bly oli aikansa tunnetuimpia toimittajia. Hän oli valmis ottamaan suuria riskejä tutkivan journalismin vuoksi. Bly oli myös nainen – ei mikään itsestäänselvyys toimittajapiireissä 1800-luvun lopun Yhdysvalloissa. Bly kohtasikin paljon ennakkoluuloja sukupuolensa takia, mutta hän ei niistä lannistunut.

Maailman ympäri 72 päivässä on ainutlaatuinen kuvaus Blyn kunnianhimoisesta juttukeikasta. Bly ehdotti New York Worldin päätoimittajalle, voisiko hän lähteä kiertämään maailmaa ja raportoida samalla matkasta. Ideana oli kiertää maailma nopeammin ympäri kuin Jules Vernen romaanissa Matka maailman ympäri 80 päivässä. Lehti lämpeni idealle – ja niin Bly lähti matkaan. Bly kirjoitti tiiviisti artikkeleita matkansa käänteistä ja lukijat odottivat innolla päivityksiä. Maailman ympäri 72 päivässä on koostettu samaisista artikkeleista.



Nellie Bly on yhdysvaltalaisen tutkivan journalistin Elizabeth Jane Cochranin (1864–1922) käyttämä kirjailijanimi. Bly tunnetaan muun muassa teoksestaan Kymmenen päivää mielisairaalassa, jossa hän kirjautuu mielisairaalaan tutkiakseen sen toiminnan epäkohtia.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone