Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Omslagsbild för Aunus tulessa
Isbn: 978-95-2375-552-9
Förlag: Minerva kustannus
Kategori:
Romaner Historia
Tillgänglig sedan: augusti 2022

E-bok

Aunus tulessa

Sotaromaani kuin silminnäkijäkuvaus.

Aunuksen kannas, kesä 1944. Asemasodan hermostunut pitkäveteisyys katkeaa Neuvostoliiton suurhyökkäykseen Syvärillä. Kun vihollinen saa Nietjärvellä osan tärkeää puolustuslinjaa haltuunsa, punnitaan suomalainen sisu toden teolla.

Kokeneelle kersantti Jussi Turuselle Neuvostoliiton suurhyökkäys Aunuksessa ei tule yllätyksenä. Takana on lukemattomia vartiovuoroja ja korttipelejä Syvärin varren tukikohdissa.

Kun Turunen joukkoineen osallistuu koviin viivytystaisteluihin, hänen lankomiehensä korpraali Arvo Laine palvelee pioneerijoukoissa. Tehtäviin kuuluu siltojen ja teiden tuhoaminen hyökkäävän vihollisen tieltä.

Vihollisen vyöryessä läpi PSS-aseman ja pyrkiessä saartamaan vetäytyvät suomalaisjoukot maihinnousulla Tuulokseen, joutuu Turunen opastamaan kokematonta joukkueenjohtajaa. Samaan aikaan pioneeritöissä huhkivaa Lainetta vaivaavat aaveet aiemmilta sodan vuosilta, jolloin liekinheitinmiehenä toimiminen kaameine vaikutuksineen sai hänet tolaltaan.

Rankat taistelut Viteleenjoen linjalla ja Salmissa kuluttavat suomalaispuolustajien voimia. Vihollinen vyöryy vastustamattomasti eteenpäin. Vastahyökkäyksessä ovat mukana myös Laine ja Turunen. Tällöin myös Laine joutuu taas tarttumaan liekinheittimeen.

Kuten aiemmissa teoksissaan, seuraa Mikko Haaja tässäkin romaanissa uskollisesti tositapahtumia.

Mikko Haaja (s. 1990) on Kajaanissa asuva ammattisotilas, joka edustaa uutta sotakirjailijasukupolvea.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone