Jump to content
Cover for Juho 34-63
Isbn: 978-87-2841-628-0
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Memoirs & Biography
Accessible since: August 2022
Narrator: Riku J. Korhonen
Length: 8 hours 31 minutes

Audiobook

Juho 34-63

Kolmekymppinen perheenisä Juho paiskii palkkatöitä kaupan lihamestarina laman painaessa harteita. Hän painaa pitkää päivää vaimon ja lapsikatraan hengenpitimiksi, ja johtajien ja muitten herrojen sikailun seuraaminen kylällä kismittää. Onneksi Juhon onni kääntyy 30-luvun lopulle tultaessa, ja rahaa alkaa karttua. Sota on viedä ilon jälleen, mutta Juho jatkaa silti unelmansa jahtaamista poikakatraan ja vaimonsa avustuksella.

Komean sukukronikan kolmas osa vie osuuskaupan lahtihuoneeseen, toisen maailmansodan tiimellykseen ja työteliään mutta vähävaraisen lapsiperheen arkeen. Ansiokas teos tarjoilee laajat näkymät vähittäin jaloilleen nousevaan Suomeen ja tavallisen kansan oloihin iloineen ja murheineen.

Juhani Syrjä (s. 1943) on suomalainen kirjailija. Hänet tunnetaan syväluotaavista romaaneistaan, joiden miespäähenkilöt etsivät itseään ja kieltäytyvät seuraamasta sovinnaisia elämänpolkuja. Myös luonto ja työnteko korostuvat Syrjän tuotannossa keskeisinä aineksina. Syrjä on kirjoittanut romaanien ohella myös esseitä ja aforistisia kirjoituksia.

Juho-sarja kertoo kirjailija Juhani Syrjän isän elämäntarinan. Nuori Juho kokee kansalaissodan taistelut ja vankileirin kauhut, elättää kovalla palkkatyöllä perhettä ja on jo vanha mies Koiviston noustessa presidentiksi. Sukukronikka kattaa kokonaisen vuosisadan ja seuraa suomalaisen yhteiskunnan historiaa yksilön näkökulmasta.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone