Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Omslagsbild för Viimeinen paraati Pjongjangissa – Luhistuuko Pohjois-Korea?
Isbn: 978-95-2375-606-9
Förlag: Minerva kustannus
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: september 2022

E-bok

Viimeinen paraati Pjongjangissa – Luhistuuko Pohjois-Korea?

Hajoaako Pohjois-Korea omaan mahdottomuuteensa?

Teos esittää tuoreimman tiedon perusteella toinen toistaan kiinnostavampia ja osin hurjiakin skenaarioita Pohjois-Korean tulevaisuudesta.

Pohjois-Koreassa on kärsitty nälänhätää ja maatalouden sekä teollisuuden rappio ovat yhä ratkaisemattomia kysymyksiä. Armeijan ylläpito ja asekehittely nielevät valtavia rahasummia köyhässä maassa. Silti valtio on edelleen olemassa jo kolmannen polven diktatuurina.

Rankat talouspakotteet ovat pysäyttäneet ulkomaankaupan lähes kokonaan. Ruokapula pahenee ja kansan ahdinko kasvaa. Lähetystöt ovat tyhjillään ja avustusjärjestöt kaikonneet. Samaan aikaan aiemmin niin suljettuun maahan välittyy sen asukkaille yhä enemmän tietoa ulkomailta, mikä muokkaa ihmisten ajatusmaailmaa.

Onko itsevaltaisen järjestelmän loppu lähenemässä? Saako kansa kurimuksesta joskus tarpeekseen ja nousee maan johtoa vastaan? Kasvaako konflikti muun maailman kanssa aseelliseksi selkkaukseksi? Kenelle siirtyy valta Kim Jong Unin jälkeen?

Myrberg rakentaa jännittävän kuvan Pohjois-Korean mahdollisista tulevaisuudennäkymistä.

FTKai Myrberg on kirjoittanut runsaasti tietokirjoja, mm. teoksen Pohjois-Koreassa vain porsaat ovat onnellisia sekä yhdessä Matti Leppärannan kanssa suurelle yleisölle suunnatun tietokirjan Itämeri ja ihminen, joka sai Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon vuonna 2020. Helsinkiläinen kirjailija on ollut kiinnostunut Pohjois-Koreasta jo yli 20 vuotta ja sekä tutustunut laajasti siihen liittyvään kirjallisuuteen että vieraillut maassa.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone