Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Omslagsbild för Agatha Christien murhat rikostutkijan silmin
Isbn: 978-95-2375-539-0
Förlag: Minerva kustannus
Kategori:
Deckare & spänning Litteraturvetenskap
Tillgänglig sedan: september 2022

E-bok

Agatha Christien murhat rikostutkijan silmin

Todellista herkkua Agatha Christien mysteerien faneille.

Kirja kertoo, miten taitavasti Agatha Christie sisällytti rikosteknisen tutkinnan varhaiset edistysaskeleet romaaneihinsa, ja miltä murharouvan punomat juonet näyttävät modernin oikeuslääketieteen valossa.

Agatha Christie loi romaaneihinsa jännitystä ja uskottavuutta kytkemällä juoneen aikakautensa todellisia rikostutkinnan metodeja. Hän seurasi tarkasti alan edistysaskeleita ja toi ne suuren yleisön tietoisuuteen kirjoissaan.

Carla Valentine osoittaa miten hyvin Agatha Christie oli ajan hermolla, olipa sitten kyse toksikologiasta, sormenjälkitutkimuksesta, käsiala-analyysistä, ballistiikasta, verijälkitutkimuksesta tai ruumiinavauksesta.

Kirja käy läpi kaikki Agatha Christien kirjojen murhat ja niiden toteutustavat. Lukija pääsee seuraamaan Hercule Poirotin ja Neiti Marplen tutkimuksia modernin rikostekniikan valossa. Tapauksia myös verrataan tosielämän vastaaviin hyytäviin rikoksiin.

Carla Valentine on englantilainen patologi, tietokirjailija ja Lontoon patologisen museon kuraattori. Valentine on tehnyt koko työuransa kuolleiden parissa. Hän on työskennellyt niin kuolemansyyn tutkijana ruumiinavauksissa kuin vainajien käsittelijänä hautaustoimistossa. Ammatin valinta oli Agatha Christien innoittama. Oikeuslääketieteen tutkinnon jälkeen hän ryhtyi opiskelemaan myös rikosteknistä arkeologiaa. Oikeuslääketieteen ja teknisen rikostutkinnan historia on Carla Valentinen erikoisalaa.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone