Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Omslagsbild för Tyttö maissipellossa
Isbn: 978-95-2382-384-6
Förlag: Docendo
Kategori:
Samhälle & politik Historia
Tillgänglig sedan: oktober 2022

E-bok

Tyttö maissipellossa

Anna Jokinen katosi tanssi-illan jälkeen Torontossa joulukuussa 1913. Keuruulaispiika löytyi henkitoreissaan maissipellosta lähes kolme viikkoa myöhemmin.

Tyttö maissipellossa etsii vastauksia Anna Jokisen kohtalon avoimiin kysymyksiin ja vie lukijan 1900-luvun alun mainareita ja lumperjäkkejä kuhiseviin kaupunkeihin, joissa Satiais-Maija myi itseään, Pata-Ässä juotti salakapakassa ja Andersonin Mamma hoiti piioille sikiönlähdetyksiä.

Anna oli ennen kuolemaansa sopertanut löytäjälleen jotakin, mutta tämä ei tietenkään ymmärtänyt suomea. Mitä Annalle oli oikein tapahtunut? Väitettiin, että hän oli hypännyt tuntemattomien miesten kyytiin. Pian etsivät kertoivatkin olevansa murhaajan jäljillä.

Lopulta ilmoitettiin, että mitään rikosta ei olisi tapahtunut. Tyttö oli poliisin mukaan ainoastaan eksynyt eikä ”takapajuisena” ymmärtänyt pyytää apua. Tästä huolimatta ruumiinavauspöytäkirjat julistettiin salaisiksi. Miksi?

”The Mystery of Annie Yokinen” nousi torontolaislehtien etusivuille ja kiinnosti hetken suurta yleisöä. Sitten tapaus unohtui.

Moni seikka jäi kuitenkin avoimeksi. Oliko Anna todellakin voinut selvitä talvipakkasissa lähes kolme viikkoa, ja miksi hän ei uskaltanut pyytää apua? Oliko hän sittenkin joutunut seksuaalirikoksen kohteeksi vai lähtenyt vapaaehtoisesti jonkun mukaan?

Sanotaan, että Amerikka oli suomalaisnaisille paratiisi, mutta toisaalta maaseudulta tulleet kielitaidottomat tytöt olivat uuden maan suurkaupungeissa hyvin haavoittuvaisessa asemassa.

Jenni Stammeier on toimittaja, joka on aiemmin tehnyt junapummeista kiehtovan sarjan Ylelle ja kirjoittanut kirjan Suomalaiset junapummit – Kulkureita ja kerjäläisiä Amerikan raiteilla.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone