Jump to content
Cover for Juho 63-84
Isbn: 978-87-2841-627-3
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Memoirs & Biography
Accessible since: January 2023
Narrator: Riku J. Korhonen
Length: 7 hours 38 minutes

Audiobook

Juho 63-84

Eläkeikään kypsynyt Juho hoitaa pientilaa vaimonsa Martan kanssa uudessa asuinpaikassaan Ylöjärven Takamaalla. Kovaan työntekoon tottuneen miehen on vaikea levätä laakereillaan, mutta jälkikasvua seuratessa ja tilaa hoitaessa ei onneksi tarvitsekaan. Vanheneva mies seuraa politiikkaa, lukee kirjailijapoikiensa Jaakon ja Juhanin uunituoreita romaaneja ja hätistelee lastenlastensa Eppu Normaaliksi kutsutun soittoporukan perunamaalle. Sydämeltään sosiaalidemokraattinen Juho pääsee myös näkemään Mauno Koiviston valinnan Suomen presidentiksi vuonna 1982 sekä Eppujen nousun suomalaiselle tähtitaivaalle.

Elämänmakuinen sukukronikka saa arvoisensa päätöksen sarjan neljännessä osassa, jossa kirjailija Juhani Syrjä kuvaa elämän ehtoopuolelle kulkevaa isäänsä Juhoa.Juhani Syrjä (s. 1943) on suomalainen kirjailija. Hänet tunnetaan syväluotaavista romaaneistaan, joiden miespäähenkilöt etsivät itseään ja kieltäytyvät seuraamasta sovinnaisia elämänpolkuja. Myös luonto ja työnteko korostuvat Syrjän tuotannossa keskeisinä aineksina. Syrjä on kirjoittanut romaanien ohella myös esseitä ja aforistisia kirjoituksia.

Juho-sarja kertoo kirjailija Juhani Syrjän isän elämäntarinan. Nuori Juho kokee kansalaissodan taistelut ja vankileirin kauhut, saa poikkeusoloissa perheen ja on jo vanha mies Koiviston noustessa presidentiksi. Sukukronikka kattaa kokonaisen vuosisadan ja seuraa suomalaisen yhteiskunnan historiaa yksilön näkökulmasta.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone