Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: HUOM! Biblio-palvelun sopimus päättyy 22.3., sen jälkeen lainat eivät enää ole käytettävissä.
Omslagsbild för Kirjalliset väärennökset 1
Isbn: 978-95-2345-844-4
Förlag: Gaudeamus
Kategori:
Litteraturvetenskap
Tillgänglig sedan: april 2023
Uppläsare: Markus Niemi
Length: 1 timme 23 minuter

Ljudbok

Kirjalliset väärennökset 1

Miksi kirjallisuutta väärennetään, ja miten kirjalliset väärennökset paljastuvat? Kuinka paljon taiteellisen vapauden nimissä saa lainata toisilta kirjailijoilta?

James Macpherson ja keksitty kansalliseepos vie 1700-luvulle ja Skotlannin Ylämaalle, jossa nuori opettaja ja runoniekka haaveili maansa uljaasta menneisyydestä. Pian hän jo julkaisikin sensaatiomaisen teoksen, kansalliseepoksen Ossianin laulut, joka inspiroi ja villitsi ihmisiä ympäri Eurooppaa yli sadan vuoden ajan. Mutta missä olivat eepoksen gaelinkieliset alkuperäisrunot? Entä miksi kiistat Ossianin laulujen aitoudesta ja merkityksestä jatkuvat yhä? Lukijalle paljastuu myös se, miten J. L. Runeberg kirjoitti Ossianin maailmaan sijoittuvaa fanifiktiota ja miten omia säkeitä kerättyyn kansanrunouteen sekoittava Elias Lönnrot pelkäsi näyttävänsä väärentäjältä.

Kuusiosainen Kirjalliset väärennökset -äänikirjasarja perustuu vuonna 2018 ilmestyneeseen samannimiseen teokseen. Sarja tuo mehukkaimmat palat kirjallisuushistorian nurjalta puolelta lukijoiden saataville uudessa formaatissa.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone