Jump to content
Cover for Vihan ja rakkauden päivät
Isbn: 978-87-2706-384-3
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: May 2023
Narrator: Ari-Matti Hedman
Length: 10 hours 5 minutes

Audiobook

Vihan ja rakkauden päivät

Omaelämäkerrallinen romaani vaietusta historiasta ja poikkeuksellisista ihmiskohtaloista.

Ukrainalaissyntyinen Mihail päätyy maailmansotien ja Neuvostoliiton syntymisen heittelemänä sotavangiksi Kerimäelle, Etelä-Savoon. Vankileirin olot ovat epäinhimilliset, mutta tilanne helpottuu, kun Mihail pääsee Vaasan seudulle maatilalle töihin. Siellä syttyy kielletty rakkaus suomalaiseen Mariaan. Sodan jälkeen suhde katkeaa pakon edessä, Mihail viedään Siperian vankileireille, ja hänen jälkensä katoavat.

Marian lisäksi kaipaamaan jää rakkaudesta syntynyt poika Juhani, joka ei uskalla kertoa kenellekään olevansa "ryssänpenikka". Isä ei tiedä pojan olemassaolosta, mutta varttuessaan Juhani päättää etsiä tämän käsiinsä. Epätietoisuus on kuitenkin pahempaa kuin totuuden tietäminen, vaikka lopputuloksena saattaakin hyvin olla tieto isän kuolemasta. Ilman apua moinen etsintä Neuvostoliitosta ei onnistu, ja Juhani saakin lopulta apua jopa presidentti Kekkoselta.

Vihan ja rakkauden päivät on liikuttava historiallinen romaani, jonka tapahtumat pohjautuvat kirjailijan ja tämän isän omaan, ainutlaatuiseen tarinaan.Arvo Myllymäki (s.1945) on Tampereen yliopiston julkisoikeuden emeritusprofessori ja kirjailija. Hänen oma isänsä oli ukrainalainen sotavanki.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone