Jump to content
Cover for Rouva Bovary
Isbn: 978-87-2825-009-9
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Historic facsimile Romance
Accessible since: June 2023

E-book

Rouva Bovary

Hurja klassikkoteos rakkaudesta ja intohimosta.

Emma Bovary on turhautunut nuori nainen, joka haaveilee kauniista asioista, rikkauksista ja intohimosta. Hän kaipaa elämäänsä jännitystä, ja se toteutuu romanttisia kertomuksia lukemalla. Arjessa ei nimittäin ole sitten mitään ihmeellistä. Emma asuu pienessä kaupungissa ja hänet tunnetaan maalaislääkärin rouvana, jos sinäkään – nainen kun on vaimo ja kodinhengetär, jonka ei kannattaisi upottaa nenää kirjaan tai ainakaan antaa unelmiensa kasvaa liian suuriksi. Emma ei kuitenkaan tyydy osaansa, vaan antaa romantiikankaipuunsa ja toiveensa onnesta näyttää tietä, vaikka elämä tarjoaa pettymyksen toisensa jälkeen. Kun intohimo vie, ei traagisilta tunteilta säästy kukaan.

Ilmestymisaikanaan 1800-luvun puolivälissä Rouva Bovary sai aikaan skandaalin, ja sen väitettyä moraalinvastaisuutta käsiteltiin oikeudessa saakka. Romaani sai kuitenkin julkaisuluvan, ja siitä tuli suuri menestys. Nykyään Rouva Bovarya pidetään maailmankirjallisuuden merkittävänä klassikkona. Romaanin tarkka ote naisen intohimoon, jännityksenkaipuuseen, avioliiton ulkopuolisiin suhteisiin sekä idealistisiin unelmiin hätkähdytti aikalaislukijoita ja tarjoaa yhä nykypäivänäkin samaistuttavia ajatuksia haaveista ja pettymyksistä.

Rouva Bovary on sovitettu useaksi elokuvaksi, joista ensimmäinen julkaistiin jo vuonna 1932 ja viimeisin vuonna 2014. BBC teki romaanista myös tv-sarjan vuonna 2000.Gustave Flaubert (1821–1880) oli ranskalainen kirjailija. Flaubertin teokset ovat realistisia ja usein hyvin yksityiskohtaisia. Perfektionistina tunnettu Flaubert kuvaa romaaneissaan todellisuutta viileästi ja tarkasti havainnoiden, välttäen kannanottoja tai asioiden romantisoimista. Flaubertin tunnetuin teos on maailmankirjallisuuden klassikoihin kuuluva Rouva Bovary.

EPUB3: Reflowable


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone