Jump to content
Cover for Siltalan pehtori
Isbn: 978-87-2842-848-1
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Romance
Accessible since: November 2023

E-book

Siltalan pehtori

Suomalaisen maalaisromantiikan moneen kertaan filmatisoitu klassikko.

Paul eli Polle on ajautumassa huonoine elintapoineen rappiolle, kunnes keksii keinon lopettaa liika konjakinjuonti: hän hakee pehtorin työpaikkaa ja saa sen. Vaikka Siltalan pehtorin työ ei ole aivan niin ylellistä kuin mihin mies on tottunut, uudet sosiaaliset kuviot virkistävät. Kapteeninrouvakin on uskomaton ilmestys, vaikka ei jaa Pollen käsitystä siitä, miten Siltalan tilaa tulisi hoitaa. Työsuhde lämpenee vähitellen syväksi ystävyydeksi, joka saattaisi kypsyä aivan rakkaudeksi asti. Mutta voisiko kaunis Lilli tosiaan naida Pollen, vaikka edesmennyt tilanomistaja on ennen kuolemaansa kaavaillut puolisolleen aivan toisenlaista avioliittoa?

Kiihkeästi kytevä romanssi kartanomiljöössä! Jo ilmestymisaikanaan (1903) tunnustettu ja myöhemmin klassikoksi muodostunut ihmissuhdedraama ansaitsee myös nykylukijoiden huomion.

Harald Selmer-Geeth (1853-1913) oli kirjailija Werner August Örnin nimimerkki. Suomenruotsalainen Örn julkaisi elämänsä aikana kaksi romaania ja toimi päätyökseen oikeuspormestarina. Kartanoromantiikkaa edustava esikoisteos "Inspektorn på Siltala" (1903) eli Siltalan pehtoori oli arvostettu romaani, josta dramatisoitiin myös suosittu näytelmä.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone